Melt-yoga

Over de MELT-methode

De MELT-methode® is een eenvoudige vorm van zelfbehandeling waarmee je jezelf bevrijdt van de negatieve effecten van te weinig of te eenzijdig bewegen. Iets waarmee vrijwel iedereen in de huidige tijd te maken heeft.

Drie keer per week 10 minuten 'MELTen' is voldoende om de effecten van in je lichaam opgehoopte spanning te verminderen en je weer fit te gaan voelen.

Het acroniem M.E.L.T. staat voor Myofasciale Energetische Lengte Techniek. In gewoon Nederlands: een gevorderde vorm van stretching. Vandaar de naam MELT-yoga.

Melt-methode

De MELT-technieken  hebben hun oorsprong in  therapieën en inzichten zoals neuromusculaire therapie, cranio sacraal therapie, lymfedrainage, viscerale manipulatie, anatomy trains, structural integration en andere. Overigens klinkt dat indrukwekkender dan het is hoor.

 

Hoe MELT werkt

Bij MELT masseer je jezelf met zachte balletjes en foamrollers. Daarmee verbeter je de werking van je bindweefsel en verlicht je je pijn. Bovendien helpt het je je (sport)prestaties te verbeteren.

De speciale MELT balletjes en MELT rollen geven bij het gebruik een heel fijn gevoel in je lijf. Je past stretch en massage-technieken toe op jezelf, waarmee je je klachten verhelpt zonder dat het pijn doet! Je gebruikt technieken die helpen bij het reguleren van je zenuwstelsel, je hartfunctie en de aansturing van je spieren.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van gezond bindweefsel en een gebalanceerd zenuwstelsel de ontbrekende schakel vormen naar een pijnvrij leven. Met MELT richt richt je je rechtstreeks op die twee systemen in je lichaam, en je zult direct in je eerste sessie al resultaten zien en voelen!

Het doel van MELT is het verbeteren van de balans en het zelfherstellend vermogen in je lichaam. Met MELT heb je een natuurlijke manier om pijn te verlichten, waarmee je de onderliggende oorzaak van chronische pijn aanpakt, en niet alleen de symptomen!

 

De ontwikkelaar van MELT

MELT is gecreëerd door de uit New York afkomstige manueeltherapeut en bindweefselspecialist Sue Hitzmann. 

Als kind zag ze haar geliefde grootmoeder sterk aftakelen en werd haar doel om gezond oud te worden. In dat proces was ze al op 26-jarige leeftijd een bekende fitness goeroe geworden, met TV programma’s, video’s om thuis te trainen en artikelen in fitness tijdschriften.

Ze ontwikkelde MELT nadat ze door het vele trainen een blessure opliep die pas weer verdween nadat ze middels massagetechnieken op haar bindweefsel was geholpen. Ze besloot die technieken ook te leren en volgde diverse opleidingen in massagetherapie.

Daarin werd ze zo succesvol dat ze het werk niet meer aankon en daarom ging ze op zoek naar manieren waarmee haar klanten zichzelf konden helpen.

Met MELT is iedereen in staat zèlf de interne communicatie in het lichaam weer op peil te brengen, het zenuwstelsel weer in balans te brengen, het bindweefsel te rehydreren en de overmatige compressie binnen je gewrichten te verlichten.

Sue ontwikkelde daarvoor gespecialiseerde technieken, een zachte foamroller en vier verschillende balletjes. Dat is alles wat je nodig hebt! Die artikelen zijn te vinden via de links hiernaast.

 

Het boek over de MELT Methode

In haar bestseller van de New York Times 'The MELT Method' wordt momenteel al in acht talen gepubliceerd. Rob heeft de Nederlandse vertaling voor zijn rekening genomen en is bij haar op training geweest. Hij is gecertificeerd MELT trainer.

 

Voor wie is MELT?

MELT is voor iedereen die het verouderingsproces in zijn lichaam wil vertragen en pijnvrij wil leven. Voor vrouwen en mannen boven de 40 die actief, mobiel en onafhankelijk willen blijven  is MELT een must. MELT is ook voor actieve jongeren en atleten die een gezond lijf willen behouden en optimale prestaties willen bereiken zonder slopende slijtage. Zelfs kinderen kunnen profiteren van MELT.

Als je gewond bent, herstelt van een operatie, zwanger bent, overgewicht hebt, zittend werk doet, een slechte conditie hebt, of last hebt van beperkte mobiliteit, chronische pijn, knie- of heupprothesen of botaandoeningen... Ook dan kun je nog steeds van MELT profiteren.

MELT is het beste startpunt voor elk trainings- en wellness-programma. Mensen die regelmatig aan MELT doen merken dat ze vaker willen trainen. Het is gewoon leuker om te bewegen als je lichaam lekker aanvoelt, meer energie heeft en pijnvrij is.

 

Hoe kan MELT je helpen?

MELT is gemakkelijk te leren en geeft meteen resultaat als je het voor de eerste keer probeert. MELT kan je helpen gemakkelijker in slaap te vallen en beter te slapen, overdag meer energie te hebben, je houding te verbeteren, stress en spanning te verminderen, overtollig lichaamsvet kwijt te raken en zelfs het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Het mooiste is nog dat je je lekkerder in je vel zult voelen lang nadat je hebt geMELT! De resultaten die MELT geeft waren voorheen alleen beschikbaar middels dure massagesessies. Nu kun je je eigen therapeut worden!

 

"Een beetje proactieve zelfzorg brengt je een goed eind op weg om je een levenlang pijnvrij en actief te houden."

- Sue Hitzmann

 

Datum en tijd van de cursussen in Hoorn

(Zie hier de overige MELT instructeurs in Nederland en België)
Dinsdagavonden van 19.30-21.00.
Data:
van 2 t/m 26 oktober 2018,
van 8 t/m 29 januari 2019,
van 12 maart t/m 2 april,
van 30 april t/m 21 mei.

Prijs
Cursusprijs exclusief MELTset: €67,00. (deze is te koop via www.triggershop.nl).

Aanmelden
Voor aanmelden en informatie: rob@vitaliteitsmassage.nl. tel. 06-1820 1005

 

Ga direct naar

STOP PRESS!

17-18 nov. komt Sue naar Nederland.
Check Out de MELT Self-Care workshop in Amsterdaml! Er zijn maar beperkt plaatsen. Sign up Now!


Omslag van de MELT methode


_ _ _

Webwinkel voor MELT artikelen
MELT Hand and Foot kit
_ _ _ _

MELT instructeurs in NL en Be:
Melt instructeurs in Nederland en Belgiƫ