Melt-yoga


 

Heb je ook regelmatig last van pijn in je nek, schouders of onderrug? Of merk je dat je je niet lekker uitgerust voelt als je wakker wordt?

Modder niet door, ga aan MELT doen, en ervaar hoe het is om wèl weer lekker door te slapen!

------------------------------------------------------------

Pas ontving ik dit bericht:

'Dank, het balletje heb ik inmiddels ontvangen en ik ga er mee verder.

Het melten bevalt goed, de zelfdiscipline is het zwakste punt maar omdat ik echt het gevoel heb dat ik er baat bij heb ga ik er toch mee door.

Met vriendelijke dank, Marianne'

------------------------------------------------------------

Over de MELT-methode

De MELT-methode® is een vorm van zelfbehandeling waarmee je jezelf bevrijdt van allerlei nare klachten, zoals:

Drie keer per week 10 minuten aan MELT doen is al genoeg om vastzittende spanning in je lijf  op te lossen en je weer fit te gaan voelen.

MELT is een gemakkelijk te leren soort yoga met hulpmiddelen. Daarbij maak je gebruik van speciaal ontwikkelde balletjes en zachte foamrollers.

Melt-methode

De MELT-technieken komen oorspronkelijk uit diverse massage therapieën, die je nu op jezelf kunt toepassen. En het voelt nog eens heel prettig ook!


Hoe MELT werkt
Bij MELT doe je oefeningen waarmee je de kwaliteit van je bindweefsel verbetert, wat je pijn en stijfheid vermindert. Bovendien helpt het je (sport)prestaties te verbeteren.

De speciale balletjes en rollers zorgen dat je bindweefsel weer soepel wordt, wat je ervaart als een prettig gevoel in je lijf. De oefeningen die je je klachten helpen verminderen zijn altijd onder je pijngrens. Daarmee optimaliseer je de werking van je spieren, je bindweefsel en je zenuwstelsel! 

Onderzoek heeft aangetoond dat de MELT oefeningen de gezondheid van je bindweefsel bevordert, en dat ze zorgen voor een gebalanceerd zenuwstelsel. Beide zijn nodig als je je vitaal wilt voelen en pijnvrij wilt leven. Het effect van de MELT oefeningen voel je direct al in je eerste sessie. Dat geldt voor 90 % alle deelnemende cursisten!

Het doel van MELT is het verbeteren van het zelfherstellend vermogen en de balans in je lichaam. Het verlicht je pijn op een natuurlijke manier, doordat je de onderliggende oorzaak van chronische pijn aanpakt!

De ontwikkelaar van MELT
MELT is ontwikkeld door de massage therapeut Sue Hitzmann uit New York. 

Als kind zag ze haar oma snel aftakelen en toen ontstond bij haar de wens om gezond oud te worden. In haar zoektocht naar gezondheid en vitaliteit was ze al op 26-jarige leeftijd een bekende fitness goeroe geworden, met TV programma’s, video’s om thuis te trainen en artikelen in fitness tijdschriften.

Ze raakte pas in massagetherapie geïnteresseerd nadat ze door het vele trainen een blessure opliep die door een cranio-sacraal therapeute werd verholpen. Ze besloot die technieken ook te leren en volgde er diverse opleidingen in.

Ze werd vervolgens zo succesvol dat ze het werk niet meer aankon en ging op zoek naar manieren waarmee haar klanten zichzelf konden helpen. 

Met MELT kan iedereen zèlf de interne werking van het lichaam weer op peil brengen, het zenuwstelsel in balans brengen, het weefsel weer soepel maken en pijn in de gewrichten verhelpen.

voorbeeld van de 'Quickie Facelift'Sue Hitzmann ontwikkelde speciaal daarvoor zelfhulptechnieken, waaronder bijvoorbeeld de 'facelift' een zachte foamroller en een speciale set massageballetjes. Dat is alles wat je nodig hebt! Die artikelen zijn te vinden via de links hiernaast.


Het boek over de MELT Methode
In haar bestseller van de New York Times 'The MELT Method' wordt momenteel al in negen talen gepubliceerd. Rob heeft de Nederlandse vertaling voor zijn rekening genomen en volgt bij haar trainingen. Hij is gecertificeerd MELT instructeur.


Voor wie is MELT?
MELT is voor iedereen die het verouderingsproces in zijn lichaam wil vertragen en pijnvrij wil leven. Voor vrouwen en mannen boven de 50 die actief, mobiel en onafhankelijk willen blijven. 

Ook kun je van MELT profiteren als je geblesserd bent, als je herstelt van een operatie, als je zwanger bent, als je zittend werk doet, een slechte conditie hebt, of last hebt van chronische pijnklachten!

Mensen die de MELT oefeningen regelmatig doen merken dat ze zich lekkerder voelen en vaker willen sporten. Het is gewoon leuker om te bewegen als je lichaam lekker aanvoelt, als je meer energie hebt en als je geen pijn hebt, toch?


Hoe kan MELT je helpen?
MELT is gemakkelijk te leren en het geeft meteen resultaat ! MELT  helpt je gemakkelijker in slaap te vallen en beter te slapen, en dus overdag meer energie te hebben. Het helpt je stress en spanning te verminderen, slanker te worden (!) en zelfs cellulitis te verminderen.

Het mooie is nog dat je je lekkerder in je vel zult voelen lang nadat je hebt MELT gedaan! De resultaten die MELT geeft waren tot nu toe alleen beschikbaar via dure behandelingen. Nu kun je je eigen behandelaar worden!


Hoe te beginnen
Koop het boek en ontvang meteen een kortingscode voor alle andere MELT artikelen!

Misschien vraag je je nu af hoe je het best kunt starten. Daarvoor heb ik de onderstaande overwegingen.

Als je met de hulpmiddelen wilt beginnen, is de bundel voor behandeling van handen en voeten een mooi startpunt, omdat je daarmee het belangrijkste in huis hebt, namelijk de DVD met bijna 2½ uur (engelstalige) instructie, plus de set met alle balletjes. Heb je meteen 5% korting :-)

Mocht je meer affiniteit hebben met het werken op de roller, kies dan voor de MELT roller bundel, ook met 5% korting. Hierbij krijg je een DVD met ruim 4 uur (engelstalige) instructie, plus de originele zachte MELT roller.

Completer ben je als je de MELT super bundel aanschaft, wat beide bundels samen is, met 10%, dus dubbele korting. Een voordeel van €23,50!

Het voordelige alternatief is de DVD voor behandeling van handen en voeten, met 1 origineel zacht MELT balletje. Dit is de geringste investering waarmee je meteen aan de gang kunt, en waarbij je toch ook de begeleiding van Sue Hitzmann hebt.

Het allergoedkoopst is het als je een klein zacht balletje ter grootte van een squashbal neemt, en de geschreven aanwijzingen inleest op je eigen telefoon, zodat je niet hoeft te lezen maar kunt luisteren als je de oefeningen doet. Realiseer je je alleen dat dit soort balletjes niet is bedoeld om op de huid te gebruiken, en dat daar chemicaliën in zitten die voor jeuk kunnen zorgen!

29 aug, live workshop in Schagen, VOL

11 sep, live workshop in Almere, (onder voorbehoud)

26 sep, live workshop in Schagen, info

17 okt, live workshop in Sneek, (onder voorbehoud)

5 nov, live workshops voor TRE-NL, besloten

Datum en tijd van de cursus in Hoorn

(Zie hier de overige MELT instructeurs in Nederland en België)
Alle MELT lessen worden gegeven op de dinsdagochtend van 09:00 tot 11:00 uur, in het Wijkcentrum de Grote Waal, adres Grote Beer 3 (ingang is rechts naast het Wokrestaurant Golden Garden).

Data:
21 september - 14 december: doorlopende cursus (7 lessen, om de 2 weken).

7 januari - 7 april: nog in te vullen

14 april - 30 juni: nog in te vullen

Prijs
Kennismakingsles zonder balletje: € 25,00 Aanmelden via deze link
Cursus: € 150,00 Aanmelden via deze link

Aanmelden
Voor vragen, mail of bel me: rob@vitaliteitsmassage.nl. tel. 06 1820 1005

 


Reacties van deelnemers:


Hoi Rob!

Deze vreugdevolle(!) ervaring wil ik graag even met je delen....:
Ik heb vannacht echt HEEEEERLIJK geslapen – aan een stuk door..., iets dat voor mij bijna ongekend is!

Zou het door de MELT oefeningen komen???? Ik heb het idee dus van wel en dat zet mij wel aan het denken: dat het echt heel goed voor je lijf blijkt te zijn!

Dit was het. Ik dacht, dat vind je vast wel leuk om te horen! Ik ben nog steeds heeel blij, dat ik op deze yoga ben terecht gekomen en nogmaals: ik vind je manier van lesgeven SUPER!

Allerhartelijkste groeten van Ritha

- - -

‘Ik ben zo blij met Melt, voel me veel evenwichtiger en stabiel als ik elke ochtend mijn voeten doe en 's avonds de rebalance oefening, vooral mentaal is het heel fijn, want dat ging nog wel eens alle kanten op. Ik slaap trouwens ook veel beter.’

Reina Koelewijn, Triggerpointcoach en Emmett-therapeut

- - -

Dag Rob en Reina,

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het organiseren en geven van deze workshop. Ik merk nu al zoveel effect! Het is precies wat ik nodig heb. Ik ben soepeler  in mijn rug en voel meer kracht in mijn handen.

Mijn voeten en benen doen eigenlijk altijd wat zeurderig pijn en voelen vermoeid en dat is op dit moment weg. Ik voel meer stabiliteit in mijn bekken, en alles stroomt en leeft! Ik ga hier zeker mee aan de gang en kom dat wel bij jullie terug voor meer.

Hartelijke groeten,

Karin

- - - 

Beste Rob,

Dank je ook nogmaals voor je heldere workshop, het heeft me al heel wat opgeleverd.

Vooral het stuk gronding, waar ik tijdens de workshop over sprak, werkt nog door. Vanuit een stabielere houding (wat bij mij veel rust en dus ontspanning teweegbrengt) heb ik maandagmorgen getennist en bijna elke klap was raak..!  

Haha, je begrijpt dat ik dus enthousiast en vooral gedoceerd, verder ga met oefenen. 

Hartelijke groet,

Titia Ho Coaching, Training & Begeleiding 

 

Ga direct naar

WORDT OOK MELT INSTRUCTEUR!

Als je zelf ook MELT instructeur wilt worden, dan is dat nu mogelijk door de online training Level 1 te volgen.
De cursus is bijzonder uitgebreid, -in het engels-, en je krijgt alle noodzakelijke attributen thuis aangeleverd, rechtstreeks vanuit Amerika.

Klik hier voor de website met info (Laat me even weten dat je je hebt aangemeld, voor extra voordeel als je straks les gaat geven!)


Omslag van de MELT methode


_ _ _

Koop MELT artikelen in Nederland
MELT Hand and Foot kit

Je kunt ze ook rechtstreeks in de VS kopen via onderstaande link:

Houd rekening met bijkomende kosten, voor VERZENDING,INKLARING, en BTW.
_ _ _ _

MELT instructeurs in NL en Be:

Mijn MELT leslocaties:
overzicht van locaties waar Rob Beenker MELT lessen geeft
Staat jouw locatie er niet bij, maar wil je wel graag dat ik les kom geven? Mail me!