Melt-yoga

 

Heb je ook regelmatig last van pijn in je nek, schouders of onderrug? Of merk je dat je je niet lekker uitgerust voelt als je wakker wordt?

Modder niet door, ga aan MELT doen, en ervaar hoe het is om wèl weer lekker door te slapen!
 


Pas ontving ik dit bericht:

'Dank, het balletje heb ik inmiddels ontvangen en ik ga er mee verder.


Het melten bevalt goed, de zelfdiscipline is het zwakste punt maar
omdat ik echt het gevoel heb dat ik er baat bij heb ga ik er toch mee door.


Met vriendelijke dank, Marianne'

 


Over de MELT-methode

De MELT-methode® is een vorm van zelfbehandeling waarmee je jezelf bevrijdt van allerlei klachten, zoals:

Drie keer per week 10 minuten aan MELT doen is al genoeg om vastzittende spanning in je lijf  op te lossen en je weer fit te gaan voelen.
 

MELT is ...

een gemakkelijk te leren soort yoga met hulpmiddelen. Daarbij maak je gebruik van speciaal ontwikkelde balletjes en zachte foamrollers.

Melt-methode

De MELT-technieken komen oorspronkelijk uit diverse massage therapieën, die je nu op jezelf kunt toepassen. En het voelt nog eens heel prettig ook!


Hoe MELT werkt 

Bij MELT doe je oefeningen waarmee je de kwaliteit van je bindweefsel verbetert, wat pijn en stijfheid vermindert. Bovendien helpt het je (sport)prestaties te verbeteren.

De speciale balletjes en foamroller zorgen dat je bindweefsel weer soepel wordt, wat je ervaart als een prettig gevoel in je lijf. De oefeningen die je je klachten helpen verminderen zijn altijd onder je pijngrens. Ze optimaliseren de werking van je spieren, je bindweefsel en je zenuwstelsel! 

Onderzoek heeft aangetoond dat de MELT oefeningen de gezondheid van je bindweefsel bevordert, en dat ze zorgen voor een gebalanceerd zenuwstelsel. Beide zijn nodig als je je vitaal wilt voelen en pijnvrij wilt leven.

Het effect van de MELT oefeningen voel je direct al in je eerste sessie. Dat geldt voor 90 % alle deelnemende cursisten!

Het doel van MELT is het verbeteren van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. De oefeningen verlichen je pijn op een natuurlijke manier doordat je de onderliggende oorzaak van chronische pijn aanpakt!
 

Over de ontwikkelaar van MELT 

MELT is ontwikkeld door de Amerikaanse massage therapeut en pedagoog Sue Hitzmann. Ze is mede-oprichter van de fascia rerearch society.

Als kind zag ze haar oma snel aftakelen en toen besloot zij om koste wat het kost gezond oud te worden. In haar streven naar gezondheid en vitaliteit was ze al op 26-jarige leeftijd een bekende fitness goeroe geworden, met TV programma’s, video’s om thuis te trainen en artikelen in fitness tijdschriften.

Ze raakte pas in fascia geïnteresseerd toen ze door het vele trainen een blessure opliep die door een cranio-sacraal therapeute werd verholpen. Ze besloot ook therapeut te worden en werd al snel zo succesvol dat ze het werk niet meer aankon. Daarom ontwikkelde ze manieren waarmee haar klanten zichzelf konden helpen. 

Met MELT kan iedereen zèlf de interne werking van het lichaam weer op peil brengen, het zenuwstelsel in balans brengen, het weefsel weer soepel maken en pijn in de gewrichten verhelpen.

Sue Hitzmann ontwikkelde speciaal daarvoor zelfhulptechnieken, waaronder bijvoorbeeld de 'facelift' die ik hieronder laat zien (klik op de foto om het filmpje te zien) een zachte foamroller en een speciale set massageballetjes. Meer heb je niet nodig! Die artikelen vind je via de links hiernaast.


Rob Beenker en de MELT Methode

Rob heeft de Nederlandse vertaling gemaakt en volgt haar trainingen. Hij is gecertificeerd MELT instructeur. Wist je trouwens dat 'The MELT Method' al in negen talen is gepubliceerd en dat wereldwijd al meer dan een kwartmiljoen mensen dagelijks aan MELT doen?


Voor wie is MELT? 

MELT is voor jou als je het verouderingsproces in je lichaam wil vertragen en pijnvrij wil leven. Als je boven de 50 bent en actief, mobiel en onafhankelijk wil blijven. 

Ook is MELT waardevol als je ...

Als je de MELT oefeningen regelmatig doet, merk je dat je je lekkerder gaat voelen en vaker wil sporten. Want het is prettiger om te bewegen als je lichaam goed aanvoelt, als je meer energie hebt en als je geen pijn hebt, toch?


Hoe kan MELT je helpen? 

MELT is gemakkelijk te leren en het geeft meteen resultaat ! MELT  helpt je gemakkelijker in slaap te vallen en beter te slapen, en dus overdag meer energie te hebben. Het helpt je stress en spanning te verminderen, slanker te worden (!) en zelfs cellulitis te verminderen!

Het mooie is nog dat je je lekkerder in je vel zult voelen lang nadat je hebt MELT gedaan! De resultaten die MELT geeft waren tot nu toe alleen beschikbaar via kostbare behandelingen bij massagetherapeuten. Nu ben je je eigen behandelaar!


Hoe je begint:
Koop het boek en ontvang bij ontvangst een kortingscode voor alle andere MELT artikelen!

Misschien vraag je je nu af hoe je het best kunt starten. Daarvoor heb ik de onderstaande overwegingen.

Als je met de hulpmiddelen wilt beginnen, is de bundel voor behandeling van handen en voeten een mooi startpunt, omdat je daarmee het belangrijkste in huis hebt, namelijk de DVD met bijna 2½ uur (engelstalige) instructie, plus de set met alle balletjes. Heb je meteen 5% korting :-)

Mocht je meer affiniteit hebben met het werken op de roller, kies dan voor de MELT roller bundel, ook met 5% korting. Hierbij krijg je een DVD met ruim 4 uur (engelstalige) instructie, plus de originele zachte MELT roller.

Completer ben je als je de MELT super bundel aanschaft, wat beide bundels samen is, met 10%, dus dubbele korting. 

Het voordelige alternatief is de DVD voor behandeling van handen en voeten, met 1 origineel zacht MELT balletje. Dit is de geringste investering waarmee je meteen aan de gang kunt, en waarbij je toch ook de begeleiding van Sue Hitzmann hebt.

SPECIALE TIP!

Het allergoedkoopst is het als je een klein zacht balletje ter grootte van een squashbal neemt, en de geschreven aanwijzingen uit het boek inleest op je eigen telefoon, zodat je niet hoeft te lezen maar kunt luisteren als je de oefeningen doet.
Realiseer je je alleen dat dit soort balletjes niet is bedoeld om op de huid te gebruiken, en dat daar chemicaliën in zitten die voor jeuk kunnen zorgen!


MELT workshops in het land

 17 feb., intro workshop bij joli-vie.nl in Sneek, zie hier

maart, intro workshop Schagen, zie hier

najaar, intro workshop Limburg, onder voorbehoud


Datum en tijd van de cursus in Hoorn

(Zie hier de overige MELT instructeurs in Nederland en België)
Alle MELT lessen worden gegeven op de dinsdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur, in het Wijkcentrum de Grote Waal, adres Grote Beer 3 (ingang is rechts naast het Wokrestaurant Golden Garden).

Data:

wordt nog ingepland: doorlopende cursus (6 lessen, om de week). 

Prijs
Kennismakingsles zonder balletje: € 35,00

Cursus: € 150,00 

Aanmelden
Voor vragen, mail of bel me: rob@vitaliteitsmassage.nl. tel. 06 1820 1005

 

Reacties van deelnemers:


Hoi Rob!

Deze vreugdevolle(!) ervaring wil ik graag even met je delen....:
Ik heb vannacht echt HEEEEERLIJK geslapen – aan een stuk door..., iets dat voor mij bijna ongekend is!

Zou het door de MELT oefeningen komen???? Ik heb het idee dus van wel en dat zet mij wel aan het denken: dat het echt heel goed voor je lijf blijkt te zijn!

Dit was het. Ik dacht, dat vind je vast wel leuk om te horen! Ik ben nog steeds heeel blij, dat ik op deze yoga ben terecht gekomen en nogmaals: ik vind je manier van lesgeven SUPER!

Allerhartelijkste groeten van Ritha


‘Ik ben zo blij met Melt, voel me veel evenwichtiger en stabiel als ik elke ochtend mijn voeten doe en 's avonds de rebalance oefening, vooral mentaal is het heel fijn, want dat ging nog wel eens alle kanten op. Ik slaap trouwens ook veel beter.’

Reina Koelewijn, Triggerpointcoach en Emmett-therapeut


Dag Rob en Reina,

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het organiseren en geven van deze workshop. Ik merk nu al zoveel effect! Het is precies wat ik nodig heb. Ik ben soepeler  in mijn rug en voel meer kracht in mijn handen.

Mijn voeten en benen doen eigenlijk altijd wat zeurderig pijn en voelen vermoeid en dat is op dit moment weg. Ik voel meer stabiliteit in mijn bekken, en alles stroomt en leeft! Ik ga hier zeker mee aan de gang en kom dat wel bij jullie terug voor meer.

Hartelijke groeten,

Karin


Beste Rob,

Dank je ook nogmaals voor je heldere workshop, het heeft me al heel wat opgeleverd.

Vooral het stuk gronding, waar ik tijdens de workshop over sprak, werkt nog door. Vanuit een stabielere houding (wat bij mij veel rust en dus ontspanning teweegbrengt) heb ik maandagmorgen getennist en bijna elke klap was raak..!  

Haha, je begrijpt dat ik dus enthousiast en vooral gedoceerd, verder ga met oefenen. 

Hartelijke groet,

Titia Ho Coaching, Training & Begeleiding 


Anoniem: Duidelijke en rustige uitleg, ik voel meteen resultaat! 'n 8!

Anoniem: Ik voel me lichamelijk beter! 'n 9!

Anoniem: Duidelijke uitleg, in 4 uur een goede samenvatting. 'n 9!

 

Ga direct naar

Wat het tijdschrift voor de sportmasseur zegt over de MELT methode

Wat   zegt
over je bindweefsel verzorgen...
  


WORDT OOK MELT INSTRUCTEUR!

Als je zelf ook MELT instructeur wilt worden, dan is dat nu mogelijk door de online training Level 1 te volgen.
De cursus is bijzonder uitgebreid, -in het engels-, en je krijgt alle noodzakelijke attributen thuis aangeleverd, rechtstreeks vanuit Amerika.

Klik hier voor de website met info (Laat me even weten dat je je hebt aangemeld, voor extra voordeel als je straks les gaat geven!)


Koop het boek over de MELT methode


Koop MELT artikelen in Nederland
MELT Hand and Foot kit

Je kunt ze ook rechtstreeks in de VS kopen via onderstaande link:

Houd rekening met bijkomende kosten, voor VERZENDING,INKLARING, en BTW. De verzenkosten kosten bedragen minimaal US$ 20 voor 1 artikel. De inklaringskosten zullen ongeveer €5,00 per artikel bedragen en de btw is 21% over het totale bedrag!


MELT instructeurs in NL en Be: