Melt-yoga

"Een beetje proactieve zelfzorg brengt je een goed eind op weg om je een levenlang pijnvrij en actief te houden."

- Sue Hitzmann

STOP PRESS!

Registreer je voor de MELT Hand & Foot Instructor Training in Manchester.
data cursus: 23 t/m 25 maart 2019.

Over de MELT-methode

De MELT-methode® is een eenvoudige vorm van zelfbehandeling waarmee je jezelf bevrijdt van de negatieve effecten van te weinig of te eenzijdig bewegen. Iets waarmee vrijwel iedereen in de huidige tijd te maken heeft.

Drie keer per week 10 minuten 'MELTen' is voldoende om de effecten van in je lichaam opgehoopte spanning te verminderen en je weer fit te gaan voelen.

Het acroniem M.E.L.T. staat voor Myofasciale Energetische Lengte Techniek. In gewoon Nederlands: een gevorderde vorm van stretching. Vandaar de naam MELT-yoga.

Melt-methode

De MELT-technieken  hebben hun oorsprong in  therapieën en inzichten zoals neuromusculaire therapie, cranio sacraal therapie, lymfedrainage, viscerale manipulatie, anatomy trains, structural integration en andere. Overigens klinkt dat indrukwekkender dan het is hoor.

 

Hoe MELT werkt

Bij MELT masseer je jezelf met zachte balletjes en foamrollers. Daarmee verbeter je de werking van je bindweefsel en verlicht je je pijn. Bovendien helpt het je je (sport)prestaties te verbeteren.

De speciale MELT balletjes en MELT rollen geven bij het gebruik een heel fijn gevoel in je lijf. Je past stretch en massage-technieken toe op jezelf, waarmee je je klachten verhelpt zonder dat het pijn doet! Je gebruikt technieken die helpen bij het reguleren van je zenuwstelsel, je hartfunctie en de aansturing van je spieren.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van gezond bindweefsel en een gebalanceerd zenuwstelsel de ontbrekende schakel vormen naar een pijnvrij leven. Met MELT richt richt je je rechtstreeks op die twee systemen in je lichaam, en je zult direct in je eerste sessie al resultaten zien en voelen!

Het doel van MELT is het verbeteren van de balans en het zelfherstellend vermogen in je lichaam. Met MELT heb je een natuurlijke manier om pijn te verlichten, waarmee je de onderliggende oorzaak van chronische pijn aanpakt, en niet alleen de symptomen!

 

De ontwikkelaar van MELT

MELT is gecreëerd door de uit New York afkomstige manueeltherapeut en bindweefselspecialist Sue Hitzmann. 

Als kind zag ze haar geliefde grootmoeder sterk aftakelen en werd haar doel om gezond oud te worden. In dat proces was ze al op 26-jarige leeftijd een bekende fitness goeroe geworden, met TV programma’s, video’s om thuis te trainen en artikelen in fitness tijdschriften.

Ze ontwikkelde MELT nadat ze door het vele trainen een blessure opliep die pas weer verdween nadat ze middels massagetechnieken op haar bindweefsel was geholpen. Ze besloot die technieken ook te leren en volgde diverse opleidingen in massagetherapie.

Daarin werd ze zo succesvol dat ze het werk niet meer aankon en daarom ging ze op zoek naar manieren waarmee haar klanten zichzelf konden helpen.

Met MELT is iedereen in staat zèlf de interne communicatie in het lichaam weer op peil te brengen, het zenuwstelsel weer in balans te brengen, het bindweefsel te rehydreren en de overmatige compressie binnen je gewrichten te verlichten.

Sue ontwikkelde daarvoor gespecialiseerde technieken, een zachte foamroller en vier verschillende balletjes. Dat is alles wat je nodig hebt! Die artikelen zijn te vinden via de links hiernaast.

 

Het boek over de MELT Methode

In haar bestseller van de New York Times 'The MELT Method' wordt momenteel al in acht talen gepubliceerd. Rob heeft de Nederlandse vertaling voor zijn rekening genomen en is bij haar op training geweest. Hij is gecertificeerd MELT instructeur.

 

Voor wie is MELT?

MELT is voor iedereen die het verouderingsproces in zijn lichaam wil vertragen en pijnvrij wil leven. Voor vrouwen en mannen boven de 40 die actief, mobiel en onafhankelijk willen blijven  is MELT een must. MELT is ook voor actieve jongeren en atleten die een gezond lijf willen behouden en optimale prestaties willen bereiken zonder slopende slijtage. Zelfs kinderen kunnen profiteren van MELT.

Als je geblesserd bent, herstelt van een operatie, zwanger bent, overgewicht hebt, zittend werk doet, een slechte conditie hebt, of last hebt van beperkte mobiliteit, chronische pijn, knie- of heupprothesen of botaandoeningen... Ook dan kun je nog steeds van MELT profiteren.

MELT is het beste startpunt voor elk trainings- en wellness-programma. Mensen die regelmatig aan MELT doen merken dat ze vaker willen trainen. Het is gewoon leuker om te bewegen als je lichaam lekker aanvoelt, meer energie heeft en pijnvrij is.

Hoe kan MELT je helpen?

MELT is gemakkelijk te leren en geeft meteen resultaat als je het voor de eerste keer probeert. MELT kan je helpen gemakkelijker in slaap te vallen en beter te slapen, overdag meer energie te hebben, je houding te verbeteren, stress en spanning te verminderen, overtollig lichaamsvet kwijt te raken en zelfs het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Het mooie is nog dat je je lekkerder in je vel zult voelen lang nadat je hebt geMELT! De resultaten die MELT geeft waren voorheen alleen beschikbaar middels dure massagesessies. Nu kun je je eigen therapeut worden!

 

Hoe te beginnen

Misschien vraag je je nu af hoe je het best kunt starten. Daarvoor heb ik de onderstaande overwegingen.

Als je met de hulpmiddelen wilt beginnen, is de bundel voor behandeling van handen en voeten een mooi startpunt, omdat je daarmee het belangrijkste in huis hebt, namelijk de DVD met bijna 2½ uur (engelstalige) instructie, plus de set met alle balletjes. Heb je meteen 5% korting :-)

Mocht je meer affiniteit hebben met het werken op de roller, kies dan voor de MELT roller bundel, ook met 5% korting. Hierbij krijg je een DVD met ruim 4 uur (engelstalige) instructie, plus de originele zachte MELT roller. 

Completer ben je als je de MELT super bundel aanschaft, wat beide bundels samen is, met 10%, dus dubbele korting. Een voordeel van €23,50!

Het voordelige alternatief is de DVD voor behandeling van handen en voeten, met 1 origineel zacht MELT balletje. Dit is de geringste investering waarmee je meteen aan de gang kunt, en waarbij je toch ook de begeleiding van Sue Hitzmann hebt.

Het allergoedkoopst is het als je een klein zacht balletje ter grootte van een squashbal neemt, en de geschreven aanwijzingen inleest op je eigen telefoon, zodat je niet hoeft te lezen maar kunt luisteren als je de oefeningen doet. Realiseer je je alleen dat dit soort balletjes niet is bedoeld om op de huid te gebruiken, en dat daar chemicaliën in zitten die misschien negatieve bijwerkingen hebben.

- - -

DE MELT LEZERSAANBIEDING

MELT instructeurs in Nederland

De gezamelijke MELT instructeurs in Nedrland bieden in januari 10% korting aan op hun normale tarieven voor MELT behandelingen, trainingen en workshops.

Neem contact op met de behandelaar in uw omgeving voor meer informatie.

MELT-instructeurs in Nederland
Amsterdam Naam groep privé
Amsterdam Michael Pallat Osteopaat ja ja
Badhoevedorp Maristella Neri da Rocha ja ja
Den Haag Jolanda Hoefnagel ja ja
Hoorn Rob Beenker, zie onder deze tabel ja ja
Reeuwijk Annelies van Bennekum ja ja
Weert Anja Rutten ja ja
Zoetermeer Louise Grootveld ja ja

 

Datum en tijd van de cursussen in Hoorn

(Zie hier de overige MELT instructeurs in Nederland en België)
Series van 4 dinsdagavonden van 19.30-21.00 uur.
Data:
van 12 maart t/m 2 april,
van 30 april t/m 21 mei.

Prijs
Cursusprijs exclusief MELTset: €91,50, maar inclusief 1 MELT balletje. (de set is te met speciale cursistenkorting te koop via www.triggershop.nl).

Aanmelden
Voor direct aanmelden klik hier, en informatie via: rob@vitaliteitsmassage.nl. tel. 06-1820 1005

 

Ga direct naar

STOP PRESS!

MELT VIDEO on Demand
$119.99 lidmaatschap voor 1 jaar,

gratis 7 dagen uitproberen!

Zie alle MELT oefeningen die Sue heeft opgenomen, zo vaak als je wilt. Op je PC, laptop en smartphone.


Omslag van de MELT methode


_ _ _

Webwinkel voor MELT artikelen
MELT Hand and Foot kit
_ _ _ _

MELT instructeurs in NL en Be:
Melt instructeurs in Nederland en Belgiƫ