Melt-yoga

Wat is de MELT-methode?

De MELT-methode® is een eenvoudige vorm van zelfbehandeling die is ontworpen om je een leven lang gezond en fit te houden.

Drie keer per week 10 minuten is genoeg tijd om de effecten van opgehoopte spanning te verminderen en je weer fit te gaanvoelen.

De ontwikkeling van MELT begon in de jaren 90 met het knutselen van hulpmiddelen om resultaten te creëren die lijken op pijnvrije manuele therapie, zoals osteopathie. 

Melt-methode

Het acroniem M.E.L.T. staat voor Myofasciale Energetische Lengte Techniek. In gewoon Nederlands: een geavanceerde vorm van stretching. Vandaar nu de naam MELT-yoga.

De MELT-technieken  hebben hun oorsprong in de volgende succesvolle therapievormen en inzichten: neuromusculaire therapie, cranio sacraal therapie, lymfedrainage, viscerale manipulatie, anatomy trains, structural integration en andere.

 

Hoe MELT werkt

Bij MELT gebruiken we zachte balletjes en foamrollers om je bindweefsel te verbeteren, je pijn te verlichten en je (sport)prestaties te verbeteren. Deze speciale balletjes en rollen geven bij het gebruik een heel fijn gevoel op je lijf. Je past stretch en massagetechnieken toe op jezelf -net als bij acu-yoga. Daarmee verhelp je klachten zonder dat dat pijn doet! Je gebruikt technieken die helpen bij het reguleren van je zenuwstelsel, je hartfunctie en de aansturing van je spieren.

Recent onderzoek heeft de ontbrekende schakel naar een pijnvrij leven aan het licht gebracht: dat zijn een gebalanceerd zenuwstelsel en gezond bindweefsel. MELT richt zich rechtstreeks op die twee systemen in je lichaam, en je zult direct in je eerste sessie al resultaten zien en voelen!

Het uiteindelijke doel van MELT is het verbeteren van de balans, en het zelfherstellend vermogen in je lichaam. MELT is een natuurlijke manier om pijn te verlichten, waardoor je de onderliggende oorzaak van chronische pijn aanpakt, en niet alleen de symptomen verdoezelt!

 

De ontwikkelaar van MELT

MELT is gecreëerd door Sue Hitzmann. Zij is manueeltherapeut en bindweefselspecialist in New York.

Als kind was haar doel om gezond oud te worden en in dat proces was ze op 26-jarige leeftijd een bekende fitness goeroe geworden, met TV programma’s, video’s om thuis te trainen en artikelen in fitness tijdschriften.

Ze ontwikkelde MELT nadat ze door het vele trainen een blessure opliep die pas weer verdween nadat ze middels bindweefseltechnieken was geholpen. Ze besloot die technieken ook te leren en volgde diverse opleidingen in massagetherapie.

Daarin werd ze zo succesvol dat ze het werk niet meer aankon en ze ging daarom op zoek naar manieren waarmee haar klanten zichzelf konden helpen.

Met MELT is iedereen in staat zèlf de interne communicatie in het lichaam weer op peil te brengen, het zenuwstelsel weer in balans te brengen, het bindweefsel te rehydreren en de overmatige compressie binnen je gewrichten te verlichten.

Sue ontwikkelde daarvoor gespecialiseerde technieken, een zachte foamroller en vier verschillende balletjes. Dat is alles wat je nodig hebt! Die artikelen zijn te vinden via de links hiernaast.

 

Het boek over de MELT Methode

In haar bestseller van de New York Times The MELT Method wordt momenteel al in acht talen gepubliceerd. Rob heeft de Nederlandse vertaling voor zijn rekening genomen en is bij haar op training geweest. Hij is gecertificeerd MELT trainer.

 

Voor wie is MELT?

MELT is voor iedereen die het verouderingsproces wil vertragen en pijnvrij wil leven. Voor vrouwen en mannen boven de 40 die actief, mobiel en onafhankelijk willen blijven - is MELT een must. MELT is ook voor actieve jongere volwassenen en atleten die een gezond lichaam willen behouden en optimale prestaties willen bereiken zonder slopende slijtage. Zelfs kinderen kunnen profiteren van MELT.

Als je gewond bent, herstellend van een operatie, zwanger, te zwaar, zittend werk doet, een slechte conditie hebt, beperkte mobiliteit, chronische pijn, knie- of heupprothesen of botaandoeningen, kun je nog steeds MELT doen.

Het is het beste startpunt voor elk trainings- en wellness-programma. Mensen die regelmatig aan MELT doen merken dat ze vaker willen trainen. Het is gewoon leuker om te bewegen als je lichaam lekker aanvoelt, meer energie heeft en pijnvrij is.

 

Hoe kan MELT je helpen?

MELT is gemakkelijk te leren en geeft meteen resultaat als je het voor de eerste keer probeert. MELT kan je helpen gemakkelijker in slaap te vallen en beter te slapen, overdag meer energie te hebben, je houding te verbeteren, stress en spanning te verminderen, overtollig lichaamsvet kwijt te raken en zelfs het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Het beste van alles is dat je je lekkerder in je vel zal voelen lang nadat je hebt geMELT! De resultaten die MELT geeft waren voorheen alleen beschikbaar middels dure massagetherapie. Nu kun je je eigen therapeut zijn!

 

"Een beetje proactieve zelfzorg brengt je een goed eind op weg om je een levenlang pijnvrij en actief te houden."

- Sue Hitzmann

Datum en tijd
Dinsdagavonden van 19.30-21.00.
Data:
van 2 t/m 26 oktober 2018,
van 8 t/m 29 januari 2019,
van 12 maart t/m 2 april,
van 30 april t/m 21 mei.

Prijs
Cursusprijs exclusief MELTset: €67,00. (deze iste koop via www.triggershop.nl).

Aanmelden
Voor aanmelden en informatie: rob@vitaliteitsmassage.nl. tel. 06-1820 1005

 

Ga direct naar

Omslag van de MELT methode

 

MELT Hand and Foot kit

MELTset voor handen en voeten